22.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈλον Μασκ: Θα βάλω οριστικό λουκέτο στην Tesla αν…

Έλον Μασκ: Θα βάλω οριστικό λουκέτο στην Tesla αν…

Ακόμη και με κλείσιμο της Tesla προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ελον Μασκ αν τα αυτοκίνητα που παράγει χρησιμοποιήθηκαν για λόγους κατασκοπίας.

Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου έρχονται μετά την είδηση ότι ο στρατός της Κίνας απαγόρευσε την ύπαρξη Tesla μέσα στις εγκαταστάσεις του.

«Υπάρχει ισχυρό κίνητρο για εμάς να είμαστε εχέμυθοι απέναντι σε κάθε πληροφορία», ανέφερε μιλώντας σε διαδικτυακό κινεζικό φόρουμ ο Μασκ. «Αν η Tesla χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητά της για να κατασκοπεύσει στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, θα κλείσουμε».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την Παρασκευή ότι ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε τα αυτοκίνητα της Tesla να μπαίνουν στις εγκαταστάσεις του, επικαλούμενος ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας αναφορικά με τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες μέσα σε αυτά.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και βασική αγορά για ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla πούλησε 147.445 οχήματα πέρυσι, που αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων. Ωστόσο, αντιμετωπίζει περισσότερο ανταγωνισμό φέτος από κινεζικές εταιρείες από η Nio Inc έως η Geely.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.