19 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔεν επετράπη η συμμετοχή της Ρωσίας στην μεγαλύτερη έκθεση νέων τεχνολογιών στον...

Δεν επετράπη η συμμετοχή της Ρωσίας στην μεγαλύτερη έκθεση νέων τεχνολογιών στον κόσμο που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας

Οι ρωσικές εταιρείες δεν θα εκπροσωπηθούν στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση νέων τεχνολογιών CES που πραγματοποιείται τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας μεταδίδει το BBC.

Ο επικεφαλής της Consumer Technology Association, η οποία διοργανώνει την έκθεση, Γκάρι Σαπίρο δηλώνει ότι η Ρωσία εφέτος «δεν είναι ευπρόσδεκτη», λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Ο Σαπίρο δήλωσε επίσης ότι η απόφαση να μην επιτραπεί η συμμετοχή σε ρωσικές εταιρείες δεν ελήφθη εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά επειδή αυτή ήταν η άποψη των διοργανωτών της έκθεσης. Ωστόσο στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν περισσότερες από δέκα ουκρανικές τεχνολογικές εταιρείες. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η CES είναι έτοιμη να δεχθεί ρωσικές εταιρείες, οι οποίες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετέφεραν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Η έκθεση της CES μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, με περίπου 100.000 επισκέπτες και περισσότερους από 3.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν αυτό που ελπίζουν ότι θα είναι η επόμενη μεγάλη καινοτομία.

Από τους τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι τις μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρευρεθούν. Πρόκειται για έναν μπουφέ από έξυπνες ιδέες – και μερικές εντελώς τρελές.

Πέρυσι την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 40.000 επισκέπτες , αριθμός που θεωρήθηκε χαμηλός, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς πριν την πανδημία οι επισκέπτες έφθαναν περίπου τις 200.000 κάθε χρόνο και οι διοργανωτές ευελπιστούν το 2023 να επιστρέψουν σ‘ αυτούς τους αριθμούς επισκεπτών.

Για το ευρύ κοινό η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αύριο, ενώ για τους δημοσιογράφους και τους ειδικούς έχει ήδη ανοίξει.

Παλαιότερα οι Ρώσοι προγραμματιστές παρουσίαζαν συστηματικά τα επιτεύγματα τους στην CES. Για παράδειγμα το 2020 η ρωσική εταιρεία Yandex παρουσίασε εκεί το δικό της αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. «Την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ, το 2020, έκανα μια βόλτα στην πόλη με ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που είχε αναπτύξει ο ρωσικός τεχνολογικός γίγαντας Yandex» λέει ο Σαπίρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.