15.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Focus...

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Focus 2023

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσιάστηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του οπτικοακουστικού κλάδου στο Λονδίνο, τη Focus 2023.

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην παρουσίαση της Ελλάδας ως ανταγωνιστικού κινηματογραφικού προορισμού διεθνώς, που συνδιοργάνωσαν το Hellenic Film Commission/Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΕΚΟΜΕ.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας, Χριστίνα Γούλα, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαγγελματικές συναντήσεις με παραγωγούς και εκπροσώπους της οπτικοακουστικής βιομηχανίας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την περιοχή, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για νέες συνέργειες, με στόχο την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, σε συνεργασία με το Hellenic Film Commission και το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της Ελλάδας στη Focus 2023, με τίτλο «Greece: A filming hub with endless possibilities», το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε τη δυνατότητα να προβάλει ένα νέο προωθητικό βίντεο, που παρουσιάζει το έργο του γραφείου για την υποστήριξη των 80 οπτικοακουστικών παραγωγών κάθε είδους και μεγέθους που έχει διευκολύνει την τελευταία τριετία στην περιοχή -ανάμεσά τους και έξι μεγάλες χολυγουντιανές παραγωγές, καθώς και την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα 96α Όσκαρ, την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου (Παραγωγή: Argonauts Productions), η οποία γυρίστηκε στη λίμνη Δοϊράνη και την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η ομάδα του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Film Commissions (EUFCN-European Film Commissions Network), όπου το γραφείο είναι μέλος, με εκπροσώπους film offices και film commissions του εξωτερικού, αλλά και με ξένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.