ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕπαναστατικό αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες έτοιμο για δοκιμή σε δύο μήνες

Επαναστατικό αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες έτοιμο για δοκιμή σε δύο μήνες

Ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε μόλις δύο μήνες, λένε επιστήμονες μετά από πειραματική χρήση σε ποντίκια.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, που δημιούργησε το φάρμακο, ισχυρίζονται ότι οι κλινικές δοκιμές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από τον Ιούλιο.

Το μη ορμονικό χάπι, με την ιατρική ονομασία YCT529, που εμπόδισε το 99% των κυήσεων σε ποντίκια κατά τη διάρκεια δοκιμών, τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο αποτελεσματικότητας με το γυναικείο αντισυλληπτικό φάρμακο. Επίσης, δεν προκάλεσε ορατές παρενέργειες, όπως αύξηση βάρους και τα αρσενικά ποντίκια μπόρεσαν να αποκτήσουν νεογνά τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη διακοπή της χορήγησης.

Η καθηγήτρια φαρμακευτικής χημείας Γκούντα Γκεόργκ επικεφαλής ομάδας ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, αποκάλυψε στο Vice ότι το φάρμακο θα μπορούσε να εισαχθεί δοκιμαστικά σε ανθρώπους «το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Είπε ότι οι προηγούμενες δοκιμές έδειξαν ότι είχε το «επιθυμητό αποτέλεσμα» σε ποντίκια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν «βιώσιμα και υγιή». «Φυσικά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτήν την ανάλυση γιατί πρόκειται για ποντίκια και όχι για ανθρώπους αλλά παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν πολύ, πολύ υποσχόμενο», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ