21.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤρεις μέρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση στους -5 στον Άγιο Στέφανο

Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση στους -5 στον Άγιο Στέφανο

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδίως την Αττική, έφερε στην επιφάνεια πολλές από τις αδυναμίες διαχείρισης κρίσεων από τον κρατικό μηχανισμό με σκληρό τρόπο, μιας και αρκετοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν από τους κλειστούς δρόμους και τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα οικογένειας που διαμένει στον οικισμό των Ποντίων, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, η οποία σύμφωνα με τη μαρτυρία μελών της βίωσε απελπιστικές στιγμές από την επέλαση του χιονιά, καταγγέλλοντας την αναποτελεσματικότητα της ΔΕΔΔΗΕ στην επίλυση βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για τρεις μέρες.

‘’Την Τρίτη 25/1 στις 9:00 το βράδυ κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι. Καλέσαμε τη ΔΕΔΔΗΕ να δηλώσουμε τη βλάβη. Αν και τονίσαμε πως η κατάσταση ήταν επείγουσα καθώς έχουμε στο σπίτι τη γιαγιά που είναι 90 ετών, δεν ήρθαν ποτέ. Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε και το ρεύμα δεν είχε έρθει. Τους ξαναπήραμε πολλά τηλέφωνα αλλά άφαντοι. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Είχαμε παγώσει, η μόνη πηγή θέρμανσης ήταν το τζάκι και το βράδυ σκεπαζόμασταν με όσες κουβέρτες είχαμε. Την 3η μέρα, και μετά από ώρες αναμονής στο ακουστικό, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με εκπρόσωπο ο οποίος και μας ενημέρωσε πως είχε καταχωρηθεί αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημά τους, χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Στο μεταξύ δεν υπήρχαν αρκετές βλάβες στον Άγιο Στέφανο οπότε η αργοπορία τους δεν μπορούσε να εξηγηθεί. Την ίδια μέρα, και μετά από αρκετές ώρες, ήρθαν επιτέλους στο σπίτι εκπρόσωποι να μας ανακοινώσουν πως ίσως θα χρειαστούν άλλες τρείς μέρες για να την αποκαταστήσουν. Είναι απαράδεκτοι!’’.

Μετά από ανακοίνωση ότι θα δοθεί αποζημίωση σε όσους μείναν χωρίς ρεύμα για 3 μέρες και άνω, το ρεύμα αποκαταστάθηκε 10 λεπτά πριν ολοκληρωθούν οι 3 μέρες.

Τα όσα έζησε η εν λόγω οικογένεια είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά πολυήμερης διακοπής ηλεκτροδότησης που βίωσαν συμπολίτες μας σε συνθήκες χιονιά. Πιστεύει άραγε κανείς πως πήραν το μάθημα τους όσοι βρίσκονται σε καίριες θέσεις και στην επόμενη κακοκαιρία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση; Όσο δεν αποδίδονται ευθύνες και δεν υπάρχουν τιμωρίες για τους υπεύθυνους, δυστυχώς κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.