Για 5η διαδοχική χρονιά ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε από το Nick Galis Hall καθώς επικράτησε του Άρη με 81-85.
Ο Κολοσσός Ρόδου δεν το έκανε απλά συνήθειες αλλά παράδοση καθώς δεν χάνει από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη από τη σεζόν 2017-18 κι έπειτα. Αυτό έγινε και στη φετινή Basketleague καθώς οι Ροδίτες είχαν καλύτερη ανάγνωση παιχνιδιού, μια πλειάδα πρωταγωνιστών και κυρίως εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Αυτό φαίνεται μέσα από τις μόλις έξι τελικές πάσες των «κίτρινων» στο παιχνίδι οι οποίες φανερώνουν ότι πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν καλά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.
Ο αγώναςRemaining Time-0:00FullscreenMute
Η αύρα του Ολιβιέ Χάνλαν συνεπήρε τον Άρη στην πρώτη περίοδο καθώς οι δέκα πόντοι του Καναδού έδωσαν προβάδισμα (13-4 και 16-8) στους «κίτρινους». Στο ίδιο διάστημα ο Κολοσσός Ρόδου είχε κακή διαχείριση των φάσεων, αυτό το πρόβλημα αποκατέστησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο έμπειρος γκαρντ έδωσε κατεύθυνση στην ομάδα του (19-17, 10’), οργάνωσε ορθολογικές επιθέσεις και σε συνδυασμό με την ευστοχία έξω από τα 6.75 (σ. σ. ο Κολοσσός είχε 4/8 προσπάθειες στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση (24-25).
Από νωρίς, ο Άρης κλήθηκε να διαχειριστεί προβλήματα με φάουλ (σ. σ. Χάνλαν και Ουίλιαμς είχαν από δύο στην πρώτη περίοδο) και στην αναζήτηση του κενού του πρώτου στην επίθεση, βρήκε λύσεις από τους Κάουν (10π.), Φίνκε (8π.) μέσα από ατομικές προσπάθειες, καθώς αμυντικά ο Κολοσσός έκοψε κάθε γραμμή επικοινωνίας των παικτών του Άρη, γεγονός που φάνηκε και από τις μόλις τρεις ασίστ των «κίτρινων» στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό ολοκληρώθηκε με buzzer beater από τον Φίνκε.
Ο Κολοσσός είχε ηρεμία στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν τσαπατσούλης, νευρικός και πολύ ευάλωτος στην άμυνα. Αυτό αξιοποίησαν οι φιλοξενούμενοι καθώς χτύπησαν με διαδοχικά pickn’ roll κι έφτασαν να προηγηθούν με 45-53 (26’). Οι οκτώ διαδοχικοί πόντοι του Ολιβιέ Χάνλαν απλά κράτησαν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα καθώς τα τρίποντα του Μομίροφ φρόντισαν για τη διατήρηση των ισορροπιών. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 57-67 και με τον Κολοσσό να κλωτσάει μια σπουδαία ευκαιρία γι’ ακόμη μεγαλύτερη διαφορά καθώς παρά την ευστοχία του στα σουτ (10/15), από τη γραμμή των βολών αστόχησε σε πέντε προσπάθειες!
Στο διάστημα «αφλογιστίας» του Κολοσσού, ο Άρης αστόχησε σε διαδοχικές προσπάθειες τριών πόντων (59-70, 33:30), αλλά όσο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να βρουν πόντους, τόσο ήλπιζε ο Άρης. Πέντε διαδοχικοί πόντοι του Κάουαν έβαλαν τον Άρη στο παιχνίδι (69-73, 36:30). Εκεί οι βολές του Τιλί όχι μόνο κράτησαν τον Κολοσσό αλλά ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (70-79, 38’). Υποχρεωτικά, ο Άρης πήγε στις γρήγορες επιθέσεις αλλά ήταν πολύ αργά για να αντιστρέψει την κατάσταση.

