29.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Βράβευση των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

Βράβευση των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

Βραβεύτηκαν οι νικητές του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο», που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της ΕΑΔ, ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν 217 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με 157 έργα και εκπροσωπήθηκαν 37 σχολεία από όλη τη χώρα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε μήνυμά της προς τους μαθητές, ανέφερε πως «οι δημιουργίες σας, στο πλαίσιο της ατομικής πρωτοβουλίας ή της συλλογικής δράσης, μας δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης, συνεργασίας, σεβασμού και μας δείχνουν το δρόμο για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο, πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο».

Επίσης, επιβράβευσε τους εκπαιδευτικούς που βοηθούν τους μαθητές να γίνουν «πολίτες ικανοί να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και να προφυλαχθούν από αυτούς, να μιλήσουν με θάρρος για ό, τι τους απασχολεί, να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, να σταθούν με τόλμη απέναντι σε κάθε αδικία, να αποδώσουν και να λάβουν σεβασμό».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε καινοτόμα προγράμματα και δράσεις μέσω των οποίων μπορούμε να αλλάξουμε την κουλτούρα και το παράδειγμα του πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε το κράτος», επισήμανε ο διοικητής της ΕΑΔ, ‘Αγγελος Μπίνης. Πρόσθεσε, πως «βλέπουμε μέσα από τα έργα και τις δραστηριότητες των παιδιών ποια είναι η εικόνα των νέων πολιτών της χώρας για το τι σημαίνει δημόσια λογοδοσία, πώς μπορούμε να απαιτήσουμε λογοδοσία από τους κυβερνώντες, πώς μπορούν οι ίδιοι να είναι συμμέτοχοι σε μια κοινωνία που δεν θα ανέχεται φαινόμενα διαφθοράς».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αθλητής του μπάσκετ Δημήτρης Διαμαντίδης βράβευσε τα παιδιά και τους μίλησε για τις αξίες της αθλητικής ακεραιότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Σκρέκας: Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Σημαντικά αυξημένες επιδοτήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αύξηση...

Παράταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου δόθηκε με απόφαση...

Ο τελευταίος των «κουβερτάδων» της Νάουσας

Η μια πάνω στην άλλη, τακτοποιημένες στα ψηλότερα ράφια της ντουλάπας, τόσες, όσες και ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας. Μέσα...

Όχι ο αρετολόγος!

«Την αρετή, λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, την θαυμάζει και πολέμιος, δηλαδή ο εχθρός». Όντως ο ενάρετος στην πράξη και όχι...