Πρόκειται για το Mirazur του σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο, ο οποίος έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin.
Το Mirazur, το οποίο βρίσκεται στο Μεντόν της Κυανής Ακτής, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο από το 2002, ξεχωρίζοντας για φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του.
Πίσω του, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, ενώ ακολούθησε το Asador Etxebarri στη Χώρα των Βάσκων.
Παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο, ο 42χρονος Κολαγκρέκο ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας σημαίες της Αργεντινής, της Ιταλίας, της Γαλλίας, αλλά και της Βραζιλίας, από όπου είναι η σύζυγός του.
Με πληροφορίες από Reuters, AFP