26.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του "Grow Your Buniness"

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του “Grow Your Buniness”

μοιράστηκαν τις γνώσεις τους στον νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων "Grow Your Business-Meet the Experts" που διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από την Cosmote.

Η πρωτοβουλία "Grow Your Business" για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου δύο χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων επιχειρηματιών και την ενημέρωση τους για τα ψηφιακά εργαλεία που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην αποδοτικότητα εταιρειών.

Site θεματικό με επίκεντρο τη μαγειρική τέχνη, με 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα. Τριμελής ομάδα που διαχειρίζεται μόνο τα social media και απαντά στα 2.000-3.000 μηνύματα που φθάνουν σε καθημερινή βάση.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο Άκης Πετρετζίκης, σεφ και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς των τηλεοπτικών παραγωγών, των εκδόσεων, της εστίασης, των digital media, του ηλεκτρονικού εμπορίου και στις Business to Business (B2B) πωλήσεις.

Το κοινό είναι χωρισμένο στην Ελλάδα: υπάρχει το κοινό της τηλεόρασης, το κοινό του You Tube, το κοινό του Twitter, το κοινό του Facebook και το κοινό του Instagram, είπε τονίζοντας ότι μία επιχείρηση πρέπει να δίνει την ίδια σημασία σε όλα τα social media που διαχειρίζεται, καθώς εστιάζει σε ένα και μόνο μέσο χάνει όλο το υπόλοιπο ποσοστό του κοινού.

«Μην δημιουργήσετε λογαριασμούς στα social media, αν δεν τους ‘φροντίσετε’. Όποιος ανοίγει έναν λογαριασμό στα social media και τον διατηρεί ανενεργό κάνει ζημιά στην επιχείρησή του. Ανοίγει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο, κι αν δεν παίρνει πίσω ο κόσμος αυτό που θέλει, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιφέρει ζημία» υπογράμμισε. 

Ο Άκης Πετρετζίκης αναφέρθηκε και στη σημασία της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι όποιος έχει πει ότι τα έχει καταφέρει μόνος του έχει πει ψέματα. «Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους και να δίνεις πίσω στους ανθρώπους» ανέφερε.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που θέλουν να βρίσκονται στον 21ο αιώνα και στις παθογένειές τους που συχνά συνδέονται και με εκείνες της ελληνικής οικογένειας, εστίασε η Ελένη Κεχρή, χημικός μηχανικός του ΑΠΘ, οινολόγος και MSc διοίκησης σε οινοποιείο.

Η έλλειψη διάκρισης ρόλων, ο τρόπος διοίκησης, ο νεποτισμός, η απουσία στρατηγικού σχεδίου και η δυσκολία στη διαδοχή είναι τα κυριότερα εμπόδια για κάποιον που θέλει να αναπτύξει μία οικογενειακή επιχείρηση, τόνισε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.

Ωστόσο, εξήγησε ότι είδε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βρήκε αυτό που διαφοροποιεί και χαρακτηρίζει την επιχείρηση. «Αυτή είναι η βάση για κάθε επιτυχημένο βήμα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει κάποιος, είναι τι είναι αυτό που κάνει καλά. Κατάφερα να δω το προϊόν που είχα στα χέρια μου, να ξεπεράσω την ντροπή που νιώθαμε συλλογικά ως κλάδος, ως χώρα, για τη ρετσίνα – ένα προϊόν μοναδικό, που αν το είχε άλλη χώρα θα ήταν διάσημο» είπε. 

Στους παράγοντες που την οδήγησαν στην επιτυχία, η κ. Κεχρή ανέφερε το όραμα, τη στρατηγική, την ομάδα, τη δομή και τις διαδικασίες και την ηγεσία – δηλαδή τον ορισμό αποστολής, τον διορισμό των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση, τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και ηρεμίας, ώστε να εκπληρώνεται η αποστολή κάθε μέρα.

«Το ‘Grow Your Business’ είναι μία πρωτοβουλία της COSMOTE, μέσω της οποίας απευθυνόμαστε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας έμπνευση και ιδέες για το πώς να κάνουν το δικό τους ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου ήρθαμε σε επαφή με 2.500 επιχειρήσεις, σε 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Θάνος Φαλάγγας, διευθυντής Enterprise & Business Marketing, OTE Group στο περιθώριο της ημερίδας.

Ο νέος κύκλος του "Grow Your Business", που ξεκίνησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, με τίτλο "Meet the Experts" φέρνει τους επιχειρηματίες σε επαφή με ειδικούς της αγοράς. Οι experts μεταφέρουν έμπνευση, ιδέες και ερεθίσματα για να κάνουν οι επαγγελματίες το επόμενο τους βήμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το growyourbusiness.gr, για να ενημερωθούν για τις επόμενες δράσεις» υπογράμμισε. 

Η χρήση της τεχνολογίας σήμερα, έχει εκδημοκρατιστεί, άρα λοιπόν υπάρχουν εφαρμογές με χαμηλό κόστος και δωρεάν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουν μικρές επιχειρήσεις, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Λάτος, γενικός διευθυντής "Customer Engagement & Digital" Ogilvy, ο οποίος μίλησε για τις τάσεις, τις τεχνικές και τη μεθοδολογία στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Ο χώρος εξελίσσεται και αλλάζει και δεν είναι πολύ εύκολο οι επιχειρηματίες να παρακολουθούν τις εξελίξεις, είπε χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία "Grow your Business" η οποία, όπως σημείωσε, βοηθά τους ανθρώπους να δουν πως εξελίσσονται η τεχνολογία, τα social media και να ενημερωθούν για πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσουν στη δική τους επιχείρηση.

«Θα πρέπει να σκεφτούν διαφορετικά, ριζοσπαστικά, να τολμήσουν, αλλιώς δεν προλαβαίνουν να εξελιχθούν» επισήμανε ο κ. Λάτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς μία ηλικιωμένη κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα κυκλώματος απατεώνων

Το αρχικό σοκ για την 85χρονη από τη Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλο όταν απάντησε στο τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας...

10 λιγότερο γνωστοί λόγοι που χρειαζόμαστε τις διακοπές

Από τη Σύλβα Σαραφίδου, ψυχολόγο, MSc, AKC, υποψήφια διδάκτωρ, (www.ideaspsychology.com).Remaining Time-0:00FullscreenMute Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς,...

Πως να προστατεύσετε τα αδέσποτα ζώα το καλοκαίρι;

Τα αδέσποτα ζώα το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται πολύ μέχρι να βρουν ένα μπολάκι με καθαρό νερό ή ένα σκιερό μέρος προκειμένου να προστατευθούν...

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «ξαναζωντανεύει» το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, ανασκευάστηκε με εξαιρετικές λεπτομέρειες και την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά...