34.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ «Τα Logistics της Βόρειας Ελλάδας»

«Τα Logistics της Βόρειας Ελλάδας»

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανάδειξη από τις ίδιες τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, των προκλήσεων, των ευκαιριών και των βέλτιστων πρακτικών για τα δίκτυα, υποδομές και λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας της ευρύτερης περιοχής.

«Υπάρχει μία τοπική επιχειρηματικότητα, η οποία πέρασε και άντεξε μία δεκάχρονη κρίση και θέλει να αναταχθεί και να προχωρήσει εμπρός. Υπάρχει ένας λιμένας, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει και να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα με πάρα πολλούς τρόπους. Ο πιο σημαντικός, προφανώς, είναι να είναι το σημείο όπου θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλες οι διαδικασίες της μεταφοράς απ’ τον τόπο παραγωγής στον καταναλωτή, όλα τα προϊόντα των επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, προσδιορίζοντας τον στρατηγικό στόχο του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας, με τη σημερινή συνάντηση επιχειρείται η ανάδειξη των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων. «… Το λιμάνι πρέπει να εφοδιαστεί με φορτωτικά μέσα, με αποθήκες, με εξοπλισμό που να στηρίξει αυτήν την επιχειρηματικότητα. Είμαστε σε σημείο που έχουμε ανεύρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρέπει να βρούμε και να μας πουν οι επιχειρήσεις τι θέλουν ώστε να κάνουμε ένα κοινό σχέδιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τα τοπικά συμφέροντα, την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα» σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΛΑ διευκρίνισε ότι η εν λόγω συνάντηση είναι τελείως ανεξάρτητη με τη διαδικασία των υποπαραχωρήσεων. «Η διαγωνιστική διαδικασία που αφορά την εξεύρεση επενδυτή για τη μεγάλη εικόνα του λιμανιού, για μία ζώνη η οποία είναι μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη, είναι μία ξεχωριστή διαδικασία» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως η συνάντηση αφορά στο παλιό εμπορικό λιμάνι που -όπως εκτιμά- έχει τις δυνατότητες, στην ακτίνα επιρροής του στο εμπόριο (Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Νότια και ενδεχομένως Βόρεια Βουλγαρία), να στηρίξει αυτή την προσέλκυση των φορτίων και τη χρήση ενός σύγχρονου Logistic».

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΟΛΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστας Χατζημιχαήλ, «καθότι γίνεται σε μία στιγμή, κατά την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει καθυστερήσει κατά 18 μήνες αναφορικά με τη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου για τις παραχωρήσεις χρήσεων της ζώνης του ανατολικού τμήματος (εμπορικού) του λιμένα… ». Έκανε λόγο για υπερδραστηριότητα του ΟΛΑ ως προς τη δημιουργία υποδομών για το λιμάνι, για την εξυπηρέτηση του συνόλου της επιχειρηματικότητας στη Θράκη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των επιχειρηματιών της περιοχής, προκειμένου οι όποιες επενδύσεις και παρεμβάσεις να τις εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα.

Τα συμπεράσματα της σημερινής «Δεξαμενής Σκέψης» θα αποτελέσουν κρίσιμη ενότητα του συνεδρίου «Logistics Solutions VI», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Δούκα, «γίνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 180 κορυφαία στελέχη της αγοράς. Δίνεται συνεπώς μία σημαντική ευκαιρία να αναδειχθούν και να παρουσιαστούν εξειδικευμένα θέματα και πρακτικές, ειδικά για τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της εφοδιαστικής αλυσίδας της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας».

Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα του ΟΛΑ, ενώ την ατζέντα και την τεχνική υποστήριξή της ανέλαβε η εταιρεία συμβούλων «PLANNING», ο εκπρόσωπος της οποίας, Νίκος Γκότζιας, επισήμανε ότι «σκοπός είναι να μιλήσουμε με την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής και να δούμε τα προβλήματα, τις προσδοκίες και τις λύσεις που μπορούν να δώσουν τα Logistics, στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Άρης κλείνει Μόζες Οντουμπάγιο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο σχεδιασμός του Άρη ενόψει της νέας χρονιάς, με τους Θεσσαλονικείς να ολοκληρώνουν τη μία μεταγραφική κίνηση μετά...

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα ηρωίνης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Την έκδοση 46χρονου από το Μπαχρέιν για εμπλοκή σε κύκλωμα ηρωίνης, ο οποίος κρατείται στη Θεσσαλονίκη ζητούν οι διωκτικές Αρχές των ΗΠΑ.

Τουρκία: Επίσημο αίτημα στη Φινλανδία και τη Σουηδία για έκδοση «τρομοκρατών»

Με επίσημη επιστολή η Τουρκία ζητά την έκδοση των φερόμενων «τρομοκρατών» που βρίσκονται στην Φινλανδία και τη Σουηδία, ως όρο για να...

«Ο κύβος ερρίφθη»: Αυξάνονται οι συντάξεις από 1 Ιανουαρίου 2023

Αυξήσεις θα λάβουν οι συνταξιούχοι το 2023 στις συντάξεις, καθώς «ξεπαγώνει» η αναπροσαρμογή τους Η αύξηση των συντάξεων είχε...