Συστατικά
1 παπάγια
2 ακτινίδια
200 γρ. πεπόνι
1 λάχανο, μικρό, λευκό
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κλ. σέλερι
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
200 γρ. τόφου
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε την παπάγια και κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φετούλες (julienne) σαν ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. πάχος. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με την παπάγια.
Καθαρίζουμε το πεπόνι και κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. Ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στη χοντρή μεριά του τρίφτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά. Κόβουμε το σέλερι σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα.
Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ, το ελαιόλαδο, τον φρέσκο μαϊντανό, το τόφου κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και το γιαούρτι.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό ψιλοκομμένο.