11.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΡιζότο κολοκύθας

Ριζότο κολοκύθας

Συστατικά

2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
2 στικ σέλερι
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
250 γρ. κρασί λευκό
2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
1000-1200 γρ. νερό
300 γρ. πουρέ κολοκύθας
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

50 γρ. blue cheese
1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
1 κ.γ. θυμάρι
10 γρ. βούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, 100 γρ. από το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 900 γρ. νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι, για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ το μείγμα προσθέτουμε 100-200 γρ. νερό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με blue cheese, τον κολοκυθόσπορο, θυμάρι και βούτυρο σε κομμάτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ