6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΡεβύθια με μελιτζάνες

Ρεβύθια με μελιτζάνες

Ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια, όπως περιγράφεται στην παραπάνω συνταγή. Σωτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί για να φύγει το περισσότερο λάδι. Τις αραδιάζουμε στην κατσαρόλα επάνω από τα ρεβύθια και βράζουμε το φαγητό για 5´ – 10´ λεπτά ακόμη. Προσέχουμε να μην παραβράσει το φαγητό.

1/2 κιλό ρεβύθια
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από τον ρεντέ
αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Γαστρο(Α)νομία
Καίτη Μαντζαρίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ