23.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροτάσεις του ΕΒΕΘ για τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών –...

Προτάσεις του ΕΒΕΘ για τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών – πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών

Επιστολή με την οποία καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών – πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, απέστειλε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με την επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης ζητούν να επανεξεταστεί το ύψος των ως άνω τραπεζικών προμηθειών, με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ. Παράλληλα, ζητείται να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.