13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΠένες αραμπιάτα

Πένες αραμπιάτα

400 γρ. πένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4-5 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. νοστιμιά
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Αν θέλουμε ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το προσθέτουμε στη φωτιά.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, τις πιπεριές τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (6-8 λεπτά).
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη νοστιμιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

 

(akispetretzikis.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ