27.5 C
Thessaloniki
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠαγώνη: Αρχές Σεπτεμβρίου τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Παγώνη: Αρχές Σεπτεμβρίου τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, το 70%-75% των νοσούντων με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα που έχουν κάνει δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου
Την εκτίμηση ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, συνέστησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει εγκαίρως να αποφασίσει τι θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αυξηθεί η κίνηση.

«Εκτιμώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης για όλους», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.