Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φασολάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 100 γρ. μανιτάρια champignon
- 150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι καστανό
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 350 γρ. νερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα φασολάκια, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό από το λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.