26.1 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ Πασχαλινά μπισκότα

Πασχαλινά μπισκότα

200 γρ. ζάχαρη καστανή
225 γρ. βούτυρο
900 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ
1 κ.γ. σόδα
1.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
½  κ.γ. πιπέρι τριμμένο
½  κ.γ. αλάτι
2 αβγά μέτρια
300 γρ.  μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 πατάτα σε σχήμα αυγού κομμένη στη μέση  ή στένσιλ σε σχήμα αυγού 

Για τη διακόσμηση

royal icing

Μέθοδος Εκτέλεσης

Xτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει αρκετά καλά για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη και αφού τα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
Στην επιφάνεια εργασίας μας τοποθετούμε μια λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε το ένα από τα 4 μέρη της ζύμης και από πάνω πάλι απλώνουμε λίγη λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος ½ εκ.. Ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα στις λαδόκολλες για να μην χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι και να σκληρύνει η ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Στην συνέχεια παίρνουμε την πατάτα ή το στένσιλ σε σχήμα αυγού και τη βάζουμε πάνω στην απλωμένη ζύμη με το κομμένο μέρος της πατάτας προς τα κάτω και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά από την πατάτα. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις ζύμες για να δημιουργήσουμε τα πασχαλινά μπισκότα.
Τοποθετούμε λαδόκολλες σε ταψιά, βάζουμε τα μπισκότα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Πριν κρυώσουν καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι από σουβλάκια κάνουμε τρύπες στα μπισκότα στριφογγυρίζοντας καλά το ξυλάκι και περνάμε σπάγκο μαγειρικής για να τα κρεμάσουμε.
Στολίζουμε τα μπισκότα με royal icing και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

 

 

(akispetretzikis.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιτούδης: Η ομάδα έδωσε την υπόσχεση πως θα δίνει μάχες

Tα συμπεράσματά του από τις εμφανίσεις της εθνικής στο 31ο Τουρνουά «Ακρόπολις» και τις ισάριθμες νίκες, με Πολωνία, Γεωργία και Τουρκία, κατέθεσε...

Τα ματς του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

Τα ματς ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός, ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ, Ατρόμητος – ΟΦΗ για την πρεμιέρα της Super League και ο αγώνας 20...

20 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Προφήτης Σαμουήλ

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Σαμουήλ τιμά σήμερα, 20 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Προφήτης Σαμουήλ γεννήθηκε στην Αρμαθαίμ Σιφά...

Η υπερανάπτυξη τοξικών φυκιών πιθανώς η αιτία για το μαζικό θάνατο ψαριών στον ποταμό Όντερ

Στην υπερανάπτυξη τοξικής άλγης που συνδέεται με τη βιομηχανική ρύπανση συγκλίνουν οι πιθανότητες για την αιτία των μαζικών θανάτων ψαριών στον ποταμό...