32.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021
Αρχική ΜΟΔΑ Ο LVMH και το πρόγραμμα MAB της UNESCO συνεργάζονται για την αντιμετώπιση...

Ο LVMH και το πρόγραμμα MAB της UNESCO συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο

Ο όμιλος πολυτελών brand LVMH και το πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO (MAB -Man and Biosphere) ανακοίνωσαν πρόσφατα την έναρξη ενός κοινού πρότζεκτ για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο, η οποία αποτελεί σημαντική απειλή για τα πολύτιμα οικοσυστήματα της περιοχής.

Το πρότζεκτ αποτελεί μέρος του προγράμματος LIFE 360 του ομίλου (LVMH Πρωτοβουλίες για το Περιβάλλον), μέσω του οποίου δεσμεύεται να συμβάλει στην αποκατάσταση πέντε εκατομμυρίων εκταρίων ενδιαιτημάτων για τη χλωρίδα και την πανίδα σε όλο τον κόσμο και στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές του.

Για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο LVMH και η UNESCO παρουσίασαν δύο πρωτοβουλίες αειφορίας στα αποθέματα βιόσφαιρας στη Βολιβία και τον Ισημερινό, οι οποίες καταδεικνύουν πώς το κοινό τους πρότζεκτ για την προστασία της λεκάνης του Αμαζονίου υλοποιείται στην περιοχή.

Στόχος η διατήρηση των δασών και δημιουργία βιώσιμης απασχόλησης

Με προϋπολογισμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ για πέντε χρόνια, η συνεργασία των LVMH και UNESCO στον Αμαζόνιο στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, σεβόμενη τα τοπικά πολιτιστικά περιβάλλοντα. Η αναδάσωση και η αποκατάσταση υποβαθμισμένων εδαφών και η δημιουργία βιώσιμης απασχόλησης και εναλλακτικών πηγών εισοδήματος για τους τοπικούς πληθυσμούς, όπως έχει διαπιστωθεί είναι δύο σημαντικά ζητήματα.

Ο πρώτος από αυτούς τους στόχους επιδιώκεται να επιτευχθεί με μια πρωτοβουλία στο απόθεμα βιόσφαιρας της UNESCO στο Μπένι, στη Βολιβία. Σε οικογένειες που ζουν σε τέσσερις κοινότητες θα παρασχεθούν σπόροι υψηλής ποιότητας εγγενών ειδών ξυλείας (μαόνι) και καρπών (μπανανιές, καφές, κακάο και εσπεριδοειδή), ώστε να δημιουργήσουν χωράφια σε αγροδασοκομικά συστήματα. σε περιοχές αγρανάπαυσης . Η πρωτοβουλία θα προωθήσει μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη οικονομική δραστηριότητα για τους αυτόχθονες και τους τοπικούς πληθυσμούς, αλλά θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη των πυρκαγιών – μια άλλη μεγάλη απειλή για τα οικοσυστήματα του Αμαζονίου – με την αποφυγή των κύκλων κοπής και καύσης στις περιοχές.

Η δεύτερη πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των νέων στο απόθεμα βιόσφαιρας της Unesco στο Γιασούνι, στον Ισημερινό. Άτομα από την κοινότητα Λιμονκότσα δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως νερό, συστήματα υγιεινής και επεξεργασία αποβλήτων, ενώ η ρύπανση από πλαστικά έχει γίνει σημαντικό πρόβλημα στους ποταμούς της περιοχής.

Ο Σύλλογος Ανακύκλωσης Mushuk Sacha (ASORECMUSA), που ιδρύθηκε από νέους το 2019, συλλέγει και μετατρέπει το πλαστικό σε νέα υλικά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και εισόδημα για τους ντόπιους και αυτόχθονες νέους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της επεξεργασίας αποβλήτων για την προστασία του οικοσυστήματος .

Με την υποστήριξη που παρέχουν ο LVMH και η UNESCO, ο Σύλλογος θα είναι σε θέση να διαφοροποιήσει την παραγωγή ανακυκλωμένων πλαστικών προϊόντων, ενισχύοντας τις τεχνικές και εμπορικές ικανότητές της και βελτιώνοντας την υποδομή συλλογής και μετασχηματισμού. Ένα τετραήμερο πρόγραμμα κατάρτισης θα αναπτυχθεί για νέους συμμετέχοντες και με την πρωτοβουλία θα ωφεληθούν άμεσα και θα παρασχεθούν θέσεις εργασίας σε 23 νέους στην κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Χωρίς κυρώσεις όσοι υποψήφιοι οδηγοί δεν παρευρεθούν στις εξετάσεις λόγω καύσωνα ως τις 4/8

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους υποψηφίους οδηγούς δεν προσέλθουν στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις, λόγω του...

Ο Αρίσταρχος «είδε» το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο AlphaSat

Πραγματοποιήθηκε στο Αστεροσκοπείο Χελμού η σύζευξη μεταξύ του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» και του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου AlphaSat, στο πλαίσιο του εμβληματικού προγράμματος...

Το πρόγραμμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και της Υγειονομικής Εξέτασης και...

Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο σε χωριό του Κιλκίς

Άντρας πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στην πλατεία του χωριού Ποντοηράκλεια του Κιλκίς. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο όχημα...