Συστατικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο ή άλλα μανιτάρια χωρίς τα κοτσάνια τους κομμένα σε φέτες 0,5 εκ.
1 καρότο σε μικρά καρέ 5 χιλ.
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 κούπες ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
ρύζι πιλάφι ή ταλλιατέλες για σερβίρισμα
1/2 μικρό μάτσο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε πασπαλίσει με το αλεύρι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να βγάλουν τα υγρά τους.
Αυτό θα το πετύχουμε αν δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια.
Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλη μια κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε αυτό το καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια να τα σοτάρουμε και αυτά.
Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό.
Τέλος προσθέτουμε και τον πελτέ και τον σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και με μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλα τα νόστιμα κομματάκια που παραμένουν κολλημένα στον πάτο.
Βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό.
Βάζουμε το ζωμό και τα μανιτάρια μαζί με όλα τα ζουμιά που έχουν βγάλει και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή την βράζουμε λίγο ακόμα ώστε να συμπυκνωθεί όσο θέλουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και συνοδεύουμε με τα ζυμαρικά ή το ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: akispetretzikis.com