18.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΜακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο από τον Άκη

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο από τον Άκη

Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε την πιο απολαυστική και θρεπτική μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής και πέστο με αβοκάντο και λάιμ! Ένα διατροφικά ολοκληρωμένο πιάτο!

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης

2 αβοκάντο, ώριμα

50 γρ. ελαιόλαδο

χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ

1/2 ματσάκι κόλιανδρο

1 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι

πιπέρι

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κάσιους

βασιλικό, φρέσκο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα σπαγγέτι

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά.  Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

Για την πέστο αβοκάντο

Κόβουμε τααβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον πολυκόφτη.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε.

Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ