14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΚορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και μπισκότα

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και μπισκότα

Υλικά

200 ml. γάλα αμυγδάλου

200 γρ. κουβερτούρα στέβια

200-250 γρ. νιφάδες βρώμης

λίγο κονιάκ (αν θέλετε)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα στέβια. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε νερό. Πάνω στο κατσαρολάκι βάλτε ένα πυρίμαχο μπολ με την κουβερτούρα. Λιώστε την κουβερτούρα.

Μόλις λιώστε προσθέστε το ζεστό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε καλά. Ξεκινήστε ρίχνοντας 200 γρ. βρώμη και προσθέστε λίγη ακόμα αν θεωρείτε ότι χρειάζεται. Προσθέστε και το κονιάκ αν θέλετε. Προσωπικά βάζω και λίγο κονιάκ για να μοιάζει ακόμα περισσότερο με κορμό το τελικό αποτέλεσμα.

Δώστε στον κορμό σας το σχήμα που θέλετε και τυλίξτε τον με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τον στην κατάψυξη για μερικές ώρες έτσι ώστε να κρυώσει καλά. Έπειτα βγάλτε, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.

Μπορείτε να τον διατηρήσετε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη. Εξαρτάται από το πώς θέλετε να τον απολαμβάνετε.

ΠΗΓΗmrssoupe.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ