-3.3 C
Thessaloniki
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα του τραπεζικού συστήματος

Κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα του τραπεζικού συστήματος

Αλλάζει σταδιακά η εικόνα στα τραπεζικά καταστήματα λόγω της μεγάλης και συνεχόμενης ανόδου της χρήσης των εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων του τραπεζικού συστήματος, με τις όποιες ουρές που παρατηρούνται εκτός των τραπεζικών καταστημάτων να οφείλονται τις περισσότερες φορές στα μέτρα που πρέπει να τηρούνται και είναι ακόμη σε ισχύ από τράπεζες και καταστήματα λιανικής για την είσοδο συγκεκριμένου αριθμού πολιτών στα καταστήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας ο αριθμός των ενεργών χρηστών internet banking στα μέσα του τρέχοντος έτους είναι 3,7 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός ενεργών χρηστών στο mobile banking που δείχνει να κυριαρχεί διεθνώς και στην χώρα μας έφτασε τα 3,8 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 ο αριθμός των ενεργών πελατών στο mobile bankink ήταν 150.000. Συμβολή στην αλλαγή τάσεων και στην χρήση εναλλακτικών δικτύων από ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών-εκτός φυσικά από τις ανάγκες της πανδημίας- έχει διαδραματίσει και η προσπάθεια του τραπεζικού συστήματος να εκπαιδεύσει τους συναλλασσομένους προς την κατεύθυνση αυτή μέσω ενημερωτικού υλικού αλλά και από υπαλλήλους εντός των καταστημάτων που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

‘Ανοδο συνεχίζει να σημειώνει και ο αριθμός των ΑΤΜ στην χώρα μας που συνεχώς αναβαθμίζονται τεχνολογικά και προσεγγίζουν ξεπερνούν πλέον τα 6000 Τα ΑΤΜ ήταν το πρώτο εναλλακτικό τραπεζικό δίκτυο στην Ελλάδα πριν τέσσερις ακριβώς δεκαετίες, όταν το 1981 η Alpha Bank (τότε Τράπεζα Πίστεως) εγκατέστησε το πρώτο δίκτυο ΑΤΜ στη χώρα μας.

Εκτός όμως από τις δυνατότητες για πραγματοποίηση συναλλαγών σειράς λογαριασμών από το τραπεζικό σύστημα οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα εξόφλησης σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό σημείων, εκτός τραπεζικού συστήματος. Και αυτό γιατί στα σημεία πληρωμών λογαριασμών έχουν ενταχθεί σημαντικός αριθμός καταστημάτων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε κάθε γωνιά της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών μέσω των τερματικών που υπάρχουν στα ταμεία των σουπερ μάρκετ. Δυνατότητα όμως πληρωμών λογαριασμών δίνεται και μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων του ΟΠΑΠ σε κάθε γωνιά της χώρα από την υπηρεσία tora Wallet του Οργανισμού.

Ειδικότερα, στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας tora Wallet, το κοινό μπορεί να κάνει συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς, όπως πληρωμές για Ενέργεια, Ύδρευση, Ασφάλειες, Τηλεπικοινωνίες, καθώς και οφειλές προς το Δημόσιο και τους Δήμους. Η πληρωμή λογαριασμών μπορεί να γίνει και ανέπαφα με οποιαδήποτε κάρτα. Οι καταναλωτές εξακολουθούν πάντα να έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν μεγάλου αριθμού λογαριασμών μέσω δικτύων όπως των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με την χρήση καρτών με ταχύτητα και ανέπαφα. Δεν είναι όμως μόνον οι τράπεζες που έχουν ψηφιοποιήσει τις πληρωμές τους. Παραδείγματα αποτελούν επίσης οι εφορίες με την ΑΑΔΕ, να έχει ανακοινώσει ότι οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται από 80 και πλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες είναι πληρωμές. Επίσης Δήμοι και Νομαρχίες σε όλη την χώρα παρέχουν πλέον τη δυνατότητα ψηφιακών πληρωμών απαλλάσσοντας έτσι τους πολίτες από την επίσκεψη τους για την εξόφληση οφειλών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δήμο Αθηναίων που δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης περισσότερων από 90 ψηφιακών υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επικριτική επιστολή στον Μπλίνκεν για την απόσυρση της διπλωματικής στήριξης από τον αγωγό EastMed

Με κοινή επιστολή που έστειλαν στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν οι ομογενείς βουλευτές στο Κογκρέσο Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη εξέφρασαν την...

Φορτηγό πλοίο με 10 άτομα πλήρωμα προσάραξε σε θαλάσσια περιοχή στην Κρήτη

Φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες και 10 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη.

Πολλές φορές πλησιάζουμε τον Θεό…

Πολλές φορές εμείς πλησιάζουμε τον Θεό από ανάγκη ν’ ακουμπήσουμε, επειδή δεν μας αναπαύουν όλα γύρω μας και νιώθουμε ερημιά.

Επίδομα θέρμανσης: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την περίοδο 2021 – 2022

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022...