16.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚάγια Κάλας: Στο Ισραήλ για να ζητήσει άμεση επιστροφή στην εκεχειρία

Κάγια Κάλας: Στο Ισραήλ για να ζητήσει άμεση επιστροφή στην εκεχειρία

Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μεταβαίνει αύριο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας, προκειμένου να ζητήσει «άμεση επιστροφή» στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες της.
Η Κ. Κάλας θα συναντηθεί διαδοχικά με τις ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές και αναμένεται να «καλέσει σε άμεση επιστροφή στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων». Θέλει επίσης να «υπενθυμίσει τη σημασία ανεμπόδιστης πρόσβασης» στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ, καθώς και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ.

Στην παλαιστινιακή πλευρά, θα δει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα.

Επίθεση στην Ράφα
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε σήμερα επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στον βορρά, πέντε ημέρες αφότου “έσπασε” την κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.