11.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙσραήλ: Ανοικτό εκ νέου το πέρασμα Ζίκιμ στη βόρεια Γάζα

Ισραήλ: Ανοικτό εκ νέου το πέρασμα Ζίκιμ στη βόρεια Γάζα

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου τις προηγούμενες ώρες το πέρασμα Ζικίμ στη βόρεια Γάζα, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία του ισραηλινού στρατού που εποπτεύει τη ροή βοήθειας στη Γάζα (COGAT).

Οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών ζητούσαν το άνοιγμα του περάσματος προκειμένου να εισέλθει περισσότερη βοήθεια στο κατεστραμμένο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Κλειστό επί 2 μήνες το πέρασμα

Σύμφωνα με την υπηρεσία ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA), το πέρασμα έκλεισε στις 12 Σεπτεμβρίου και καμία ανθρωπιστική οργάνωση δεν μπόρεσε έκτοτε να μεταφέρει προμήθειες στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τους λόγους για το κλείσιμο του περάσματος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της COGAT, το πέρασμα άνοιξε «βάσει οδηγίας του πολιτικού κλιμακίου». «Η βοήθεια θα μεταφερθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και διεθνείς οργανώσεις ύστερα από λεπτομερείς επιθεωρήσεις ασφαλείας από την Αρχή Χερσαίων Σημείων Διέλευσης του υπουργείου Άμυνας» ανέφερε η COGAT, σύμφωνα με το Reuters.

Naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.