15 C
Thessaloniki
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙράν: Καταδικάζει την «ανεύθυνη» η εντολή του Τραμπ για δοκιμές πυρηνικών όπλων

Ιράν: Καταδικάζει την «ανεύθυνη» η εντολή του Τραμπ για δοκιμές πυρηνικών όπλων

Το Ιράν καταδίκασε την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Πεντάγωνο να αρχίσει δοκιμές πυρηνικών όπλων, κάνοντας λόγο για υποκρισία.
Συγκεκριμένα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίσε «ανεύθυνη» την εντολή του Τραμπ επισημαίνοντας πως αντιπροσωπεύει «σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

«Η ανακοίνωση για επανέναρξη των δοκιμών πυρηνικών όπλων είναι μια οπισθοδρομική και ανεύθυνη κίνηση, μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να καταστήσει υπόλογες τις ΗΠΑ για την ομαλοποίηση της διάδοσης τέτοιων ειδεχθών όπλων», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ έκανε την αιφνιδιαστική ανακοίνωση σε ανάρτησή του στο Truth Social την Πέμπτη λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να αρχίσει άμεσα τις δοκιμές πυρηνικών όπλων «σε ισότιμη βάση» με άλλες χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, των οποίων το οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων θα φτάσει το όριο των ΗΠΑ σε «πέντε χρόνια», όπως είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.