14.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γιορτή Ανακύκλωσης στη νέα «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης» την Κυριακή 5...

Γιορτή Ανακύκλωσης στη νέα «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης» την Κυριακή 5 Μαΐου

 υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, από τις 11 το πρωί, σε μια μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης προσκαλεί όλη την πόλη σε μια μεγάλη συνέργεια του Δήμου Παύλου Μελά με την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Tropa Verde – Urbact III, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά με άλλους 5 Δήμους από Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Πολωνία, Ουγγαρία.

Πράσινο Σημείο η Πλατεία της Άνω Ηλιούπολης, επιβράβευση των πολιτών με δώρα
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση της Κυριακής 5/5, η Πλατεία του δήμου μας θα λειτουργήσει ως Πράσινο Σημείο, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν φέρνοντας ανακυκλώσιμα υλικά που θα τα ρίξουν στον αντίστοιχο κάδο συλλογής προς ανακύκλωση και αυτόματα θα διεκδικούν σε κλήρωση την επιβράβευση με διάφορα χρήσιμα δώρα και προσφορές.

Για να συμμετέχει ο κάθε πολίτης στην κλήρωση πρέπει να φέρει 10 κουτάκια αλουμινίου ή 20 μπουκάλια πλαστικού(pet) ή ένα λίτρο τηγανέλαιο ή ένα παλιό κινητό ή μεταχειρισμένα γυαλιά ή μια μικρή ηλεκτρική συσκευή και η επιβράβευση περιλαμβάνει 12 ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα, μηνιαίες συνδρομές στο δημοτικό κολυμβητήριο και στα δημοτικά γυμναστήρια, εισιτήρια για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ, δωροεπιταγές για οπτικά είδη.

Ενημέρωση με εργαστήρια ανακύκλωσης και παιχνίδι με Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης
Η δράση εστιάζει στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη  μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση απορριμμάτων και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν εργαστήρια ανακύκλωσης, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι για να γνωρίσουν τον κύκλο ζωής των απορριμμάτων ενώ θα διανεμηθούν και σχετικά πληροφοριακά έντυπα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου για την ανακύκλωση του κάθε είδους.

Στην Πλατεία θα λειτουργεί το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από όμορφα διαδραστικά παιχνίδια να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν από την εξαιρετική ομάδα της Ε.Ε.Α.Α. που θα προσφέρει τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες. Να σημειωθεί ότι πάνω από 600 μαθητές – μαθήτριες 6 Δημοτικών Σχολείων της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, συμμετείχαν στις 5 Μαϊου 2017, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που μετά το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, εγκαταστάθηκε για λίγες ώρες στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του Πράσινου Σημείου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα βιωματικά παιχνίδια Ανακύκλωσης της δράσης «Κάθε κουτί μετράει».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει ενημέρωση και προσομοίωση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης Tropa Verde – Urbact III, που θα εφαρμοστεί στο επόμενο διάστημα στο δήμο Παύλου Μελά.
Στη λειτουργία του Πράσινου Σημείου συμμετέχουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, του 2ου ΓΕΛ Σταυρούπολης και το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά.

Συναυλία Αλέξανδρου Χρηστίδη με μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά
Η εκδήλωση της Κυριακής περιλαμβάνει στις 13:30-15:00 και μουσική, με το συγκρότημα του Αλέξανδρου Χρηστίδη και συμμετοχή οργάνων από … ανακυκλώσιμα υλικά!
Ο Αλέξανδρος Χρηστίδης θα μας πει αγαπημένα τραγούδια και θα μας δείξει πως η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση μπορούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, αλλά και να παράγουν τέχνη!

5, 6, 7 Μαΐου: Τριήμερο εκδηλώσεων για το περιβάλλον
Οι εκδηλώσεις για το Περιβάλλον θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο ημέρες στο Δήμο Παύλου Μελά.
»»Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρα 18:30, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Ομιλητές:
•Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος
•Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας της ΕΕΑΑ
•Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά
•Δέσποινα Μιχελάκη, Υπεύθυνη Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
•Yvan Corbat, συντονιστής Ευρωπαϊκού προγράμματος Tropa Verde – URBACTIII.
»»Την Τρίτη 7 Μαΐου, αντιπρόσωποι των Ευρωπαϊκών πόλεων Santiago de Compostella Ισπανίας, Guimaraes της Πορτογαλίας, Aglomeracja Opolska της Πολωνίας, Zuglo της Βουδαπέστης – Ουγγαρίας και Νίκαιας της Γαλλίας, που συνεργάζεται ο δήμος Παύλου Μελά μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Tropa Verde – Urbact III, θα επισκεφτούν τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα «Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή» και θα ενημερωθούν από τους μαθητές για τις περιβαλλοντικές δράσεις τους.

Θερμές ευχαριστίες στους υποστηρικτές της εκδήλωσης
Η 3ημερη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά γίνεται σε συνεργασία
με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, 
και τη στηρίζουν οι

•ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας,
•Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών,
•Polyeco A.E.,
•Κάθε κουτί μετράει,
•Βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης,
•κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Άνω Ηλιούπολης,
•καταστήματα οπτικών OPTIKONXPRESS,
•Εθελοντική Ομάδα ”Φίλοι του Δάσους”,
•Ionian Recycle ΚοιΝΣΕπ,
•Eco Greece ΚοιΝΣΕπ,
•ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά,
•Σταυρούπολη Ένωση Καλαθόσφαιρας.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η δράση της 5ης Μαϊου θα μεταφερθεί στο ΔΑΚ Σταυρούπολης στην οδό Περικλέους, πολύ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6 μπαχαρικά που αδυνατίζουν και χαρίζουν υγεία

Εκτός από το να προσφέρουν γεύση και άρωμα στο φαγητό, τα μπαχαρικά μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα για τη σιλουέτα και...

Καβάλα: Έκκληση για άμεσο εμβολιασμό πολιτών και γιατρών απηύθυναν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων

Δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του...

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ

Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο ανώτατο σημείο τους, αλλά όχι στην κορυφή τους, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επικαλούμενος ανώτατο...

Τον 1ο νυχτερινό αγώνα Θράκης, διοργανώνει ο «Δρομέας Θράκης»

Μία νέα εμπειρία για μυημένους και αρχάριους δρομείς φιλοδοξεί να προσφέρει ο αθλητικός σύλλογος «Δρομέας Θράκης», διοργανώνοντας το Σάββατο 23 Οκτωβρίου τον...