26.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιατί δε θα λειτουργήσει τελικά το κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Γιατί δε θα λειτουργήσει τελικά το κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Στην απόφαση να μη λειτουργήσει και φέτος η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση στην Καλάνδρα Χαλκιδικής (Ποσείδι) κατέληξε η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα αποφυγής καταστάσεων μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συρροές κρουσμάτων κορονοϊού και επιδημιολογικές εξάρσεις στην περιοχή, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Η Επιτροπή της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης του ΑΠΘ είχε αρχικά εισηγηθεί να λειτουργήσει η κατασκήνωση, όμως συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και τα φαινόμενα ανοιχτών συγκεντρώσεων και συνωστισμών χωρίς την τήρηση υγειονομικών μέτρων, που εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, επαναξιολόγησε την εισήγησή της προς το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ. Στη συνέχεια το ΔΣ της ΕΑΔΠ ΑΠΘ, σε έκτακτη συνεδρίαση του «με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προπάντων την ασφάλεια των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ, έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας ΑΠΘ τη θερινή περίοδο 2021».

«Είναι αυτονόητο ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, όπως και η δέσμευση όσων υπηρετούμε την κοινωνία από θέσεις ευθύνης στον εθνικό στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας και της απασχόλησης, έπειτα από τις δυσμενείς συνθήκες που για μήνες επέβαλε η πανδημία.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και δη των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως η Χαλκιδική, είναι προαπαιτούμενο για μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα δώσει οικονομική ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που άμεσα ή έμμεσα ανήκουν ή εξαρτώνται από τον κλάδο του τουρισμού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση. «Είναι κατανοητό ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας ανυπομονούν μετά από μήνες εγκλεισμού να επιστρέψουν σε έναν χώρο ταυτισμένο με την ανεμελιά και τις χαρές της πανεπιστημιακής ζωής.

Επίσης, για την οικονομική ανάπτυξη του πανεπιστημίου η μη λειτουργία της κατασκήνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει κόστος. Πρέπει όμως να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και το πώς κάποιες καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

Στο έγγραφο των πρυτανικών Αρχών προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας γίνεται αναφορά στις «ανοικτές συγκεντρώσεις και συνωστισμούς πολιτών, και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιακών ομάδων, χωρίς να τηρείται ουσιαστικά κανένα υγειονομικό μέτρο και πρωτόκολλο», με την εκτίμηση ότι «ανάλογες καταστάσεις και εικόνες είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση στην Καλάνδρα Χαλκιδικής».

«Με βάση το δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που απαιτούνται για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, κρίνεται αβέβαιη και επισφαλής η εφαρμογή των αντίστοιχων υποχρεωτικών υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων για τον μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών που μπορεί να φιλοξενήσει η Κατασκήνωση», διευκρινίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 5η θέση Κυρίδου -Μπούρμπου στον τελικό της δίκωπου

Με χρόνο 6:57.10 το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 5η θέση, η καλύτερη που έχει πάρει η Ελλάδα μέχρι στιγμής στο Τόκιο, στον...

Φεστιβάλ Δράμας: Οι 30 ταινίες που συμμετέχουν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

Τριάντα ταινίες συμμετέχουν στο φετινό Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που θα διεξαχθεί από τις 12...

Νεκρό ένα 12χρονο παιδί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα ένα 12χρονο Παλαιστίνιο αγόρι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σκουρλέτης: Δεν πείθει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Για προσπάθεια ψευδών εντυπώσεων, σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που δεν αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...