Ως προσβολή στις αγωνίες των πολιτών να αντέξουν στη κρίση και απόπειρα νομιμοποίησης σκληρών πολιτικών από την κυβέρνηση θεωρεί η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στη REAL NEWS την συζήτηση περί πρόωρων εκλογών την οποία αποδίδει σε παπαγαλάκια του Μαξίμου.
«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί προσβάλλει τον αγώνα και την αγωνία κάθε ανθρώπου να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής του και να νιώσει ασφάλεια για τη ζωή του, την οικογένεια του, τη δουλειά του. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικά παιχνίδια, προκειμένου να γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Επισημαίνει πως σε αυτή τη νέα κρίσιμη φάση εξόδου από τη καραντίνα «η ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς, αυξάνεται. Γιατί όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά Κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του με βήματα, ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη αλλά προϋποθέτει και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού» .