3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πράσα, το λευκό κομμάτι
1 σκ. σκόρδο
4 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 2 εκ.
50 γρ. σπόρους κάνναβης + έξτρα, για το σερβίρισμα
χυμός από 2 λεμόνια
700 γρ. νερό
10 φύλλα βασιλικού + έξτρα, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
¼ κ.γ. μπούκοβο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το λευκό κομμάτι από τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην έχουν πάρει πολύ έντονο χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα πράσα σε ένα μπολ, και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ τα πράσα μαζί με το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, τους σπόρους κάνναβης, τον χυμό λεμονιού, το νερό, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
Σερβίρουμε με τους σπόρους κάνναβης, το μπούκοβο και τα φύλλα βασιλικού.
(akispetretsikis.com)