17.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓάζα: Η UNICEF ζητά άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας

Γάζα: Η UNICEF ζητά άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Ροζαλία Μπόλεν, ειδικός επικοινωνίας της UNICEF για την Παλαιστίνη, τόνισε ότι η είδηση ​​της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα φέρνει την πολύτιμη «ελπίδα και ανακούφιση», αλλά η εισροή ανθρωπιστικών εφοδίων στον θύλακα είναι «αναπόσπαστη».
«Οι ανάγκες στη Λωρίδα της Γάζας μετά από δύο χρόνια αδυσώπητου πολέμου, ακραίας στέρησης – οι ανάγκες είναι τεράστιες. Έτσι, κάθε βοήθεια, κάθε εμπορικό εφόδιο που εισέρχεται πιθανότατα θα είναι σωτήρια», δήλωσε η Μπόλεν στο Al Jazeera.

«Στη UNICEF, παρακολουθούμε τον οξύ υποσιτισμό και έχουμε δει μια ακραία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται πρόσβαση σε ιατρικά εφόδια, είδη διατροφής, τρόφιμα για τις οικογένειες και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περιμένουν», δήλωσε η Μπόλεν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η εισαγωγή προμηθειών βοήθειας θα είναι «ζωτικής σημασίας» για τη διάσωση ζωών στον θύλακα.

Πηγή: Al Jazeera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.