4.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΉΦριτάτα με ζυμαρικά

Φριτάτα με ζυμαρικά

250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
5 αυγά
1-2 κ.σ. θυμάρι
1-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ζαμπόν
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα

φρέσκο βασιλικό
θυμάρι
πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τα σπαγγέτι

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 12-13 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη φριτάτα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, αυγά, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε ζαμπόν χοντροκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από τη φωτιά.  Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα μισά σπαγγέτι. Προσθέτουμε το mix τυριών και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά. Όταν ψηθεί και δημιουργηθεί κρούστα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά.
Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και πιπέρι.

 

 

 

(akispetretzikis.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ