8.8 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑΈναρξη εργασιών ανέγερσης του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων της...

Έναρξη εργασιών ανέγερσης του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών κατάχωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων έλαβε χώρα, σήμερα το μεσημέρι, στο σημείο όπου θα χτιστεί το Εκκλησιαστικό Μητροπολιτικό Μουσείο και Κέντρο Συντήρησης Κειμηλίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Θουκυδίδου στην Πλάκα.

Στην αξία και τη σπουδαιότητα του Κέντρου που θα χτιστεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι είναι ωραία τα οράματα και οι προσπάθειες και παρέθεσε τα λόγια του Δημοσθένους «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι». «Επομένως, επισήμανε, το κλειδί δεν είναι μόνον ο ενθουσιασμός και τα οράματα, αλλά πρέπει να βρούμε και τον τρόπο και τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι μπορούν να βάλουν σε κίνηση όλα τα εργαλεία που υπάρχουν. Εδώ, υπάρχει το όραμα, οι άνθρωποι που εργάζονται και θέλουν δουν αυτό το Κέντρο να υλοποιείται», πρόσθεσε. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και σε όλους τους εργάτες και στους αρχαιολόγους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένα πολύ σπουδαίο έργο που θα μας θυμίζει την αρχαία εποχή, αλλά και το Βυζάντιο. Ευχαρίστησε, ακόμη, τον π. Απόστολο Καβαλιώτη για την συμβολή του και ευχήθηκε να περατωθεί γρήγορα το έργο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «νομίζω, πλέον, ότι το όραμά σας, Μακαριώτατε, γίνεται σιγά – σιγά πραγματικότητα. Έργο σημαντικό, γιατί επιτέλους θα υπάρχει ένας χώρος, όπου η Αρχιεπισκοπή θα μπορέσει να εκθέσει, με τον πιο επιστημονικό και καλαίσθητο τρόπο, τα επιτεύγματά της. Πολύ σημαντικό τοπόσημο για την Ορθοδοξία, αλλά και πολύ σημαντικό για όλο τον κόσμο, διότι θα γίνει χώρος προσέλκυσης, σε μια ιστορική περιοχή, δίπλα στην Αρχιεπισκοπή, στην καρδιά της Πλάκας, κάτω από τον Παρθενώνα. Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ πολύ και θέλω να ελπίζω ότι πολύ γρήγορα θα τελειώσουμε το έργο, όχι εντός του χρονοδιαγράμματος, αλλά πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα». Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο υπουργός υπογράμμισε: «Σε καιρούς δύσκολους, ο κρίσιμος ρόλος που διαχρονικά διαδραματίζει η Ορθοδοξία για την πατρίδα και για την κοινωνία μας καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός».

Κατόπιν, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή, για τα έργα που ετοιμάζονται, αλλά και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από κοινού.

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συντελεστές για την υλοποίηση του Κέντρου.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς, εξήγησαν στον Αρχιεπίσκοπο και στους παρευρισκόμενους την διαδικασία κατάχωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, ώστε να προστατευτούν και να αποκαλυφθούν μετά την ανέγερση του Κέντρου, οπότε και θα καταστεί επισκέψιμος και ο αρχαιολογικός χώρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ