17.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα τριήμερο ατελιέ κατάρτισης για Έλληνες διοργανωτές φεστιβάλ στην Ελευσίνα

Ένα τριήμερο ατελιέ κατάρτισης για Έλληνες διοργανωτές φεστιβάλ στην Ελευσίνα

πραγματοποιείται από τις 15 έως 17 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα. Πρόκειται για το πρώτο «Atelier for Greek Festival Managers».

Σχεδιάστηκε από την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και απευθύνεται σε έμπειρους, ανερχόμενους και μελλοντικούς διοργανωτές φεστιβάλ και καλλιτέχνες.«Οι 20 συμμετέχοντες από την Ελλάδα, στη διάρκεια του τριημέρου» ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση της Ελευσίνας Πολιτιστικής 2021 «θα έρθουν σε επαφή με έμπειρους διοργανωτές και διευθυντές φεστιβάλ, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου, οι οποίοι με τον ρόλο επιμορφωτή και μέντορα, συμμετέχουν ενεργά σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο που διαρθρώνεται μέσα από την εξέταση επιτυχημένων ή μη παραδειγμάτων που έχει ο καθένας και η καθεμία να μοιραστεί από την εμπειρία και τη σταδιοδρομία του/της».

   Το «Atelier for Greek Festival Managers» αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Atelier for Young Festival Managers».

   Διοργανώνεται από την Ελευσίνα Πολιτιστιτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 σε συνεργασία με το The Festival Academy (μια πρωτοβουλία του European Festivals Association – EFA).

   Συντονιστής του τριήμερου Atelier είναι, ανάμεσα σε άλλους, ο Mike Van Graan ιδρυτής του Δικτύου Αφρικανικής Πολιτιστικής Πολιτικής (Νότια Αφρική) Ο Jan Goossens -διευθυντής του Φεστιβάλ της Μασσαλίας (Γαλλία), η Vigdis Jaobsdottir- καλλιτεχνική διευθύντρια του Reykjavík Arts Festival (Ισλανδία) και η Κέλλυ Διαπούλη -καλλιτεχνική διευθύντρια της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (Ελλάδα).

   Στόχος του τριήμερου κατάρτισης είναι μέσα από τον διάλογο, τις ομαδικές συζητήσεις, τις ομάδες εργασίας και τα εντατικά εργαστήρια να προσφέρει καινοτόμα μοντέλα και νέες μεθόδους διοργάνωσης και να δικτυώσει τους συμμετέχοντες μεταξύ τους. Τα θέματα που θίγονται απορρέουν από τη φιλοσοφία ότι στον πυρήνα κάθε φεστιβάλ βρίσκονται η τέχνη και ο καλλιτέχνης και αφορούν το καλλιτεχνικό όραμα, τη δημόσια ευθύνη, τη δημιουργία και τη συμπαραγωγή, τη διεθνοποίηση, τη δικτύωση, την ανανέωση, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και τη βιωσιμότητα ενώ παράλληλα εστιάζουν στο ιδιαίτερο παράδειγμα της Περιφέρειας.

   «Από την παραπάνω θεματολογία προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο του Αtelier. Ποια είναι η σχέση μεταξύ της παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης; Σε ποιο βαθμό αυτό αντικατοπτρίζεται στη διαχείριση ενός φεστιβάλ; Πως οι πολιτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό; Με ποιους τρόπους μπορεί να εμπλακεί η κοινωνία όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ; Πως μπορεί να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο για φεστιβάλ, καλλιτέχνες και κοινό; Ποια είναι η ευθύνη των φεστιβάλ απέναντι στην τοπική κοινωνία;» τονίζει η ανακοίνωση.

   Ο οργανισμός European Festivals Association (EFA) δραστηριοποιείται από το 1952 στη δικτύωση διακεκριμένων φεστιβάλ μουσικής, χορού, θεάτρου και διεπιστημονικών τεχνών και συνδέει περίπου 100 φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε 40 χώρες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το Festival Academy αποτελεί μια πρωτοβουλία του EFA για την κατάρτιση και επιμόρφωση στη διοργάνωση και διαχείριση φεστιβάλ και περιλαμβάνει τρία προγράμματα κατάρτισης μεταξύ των οποίων και το Atelier for Young Festival Managers.

   Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το Atelier for Greek Festival Managers στην διεύθυνση www.culture2030.eu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Κορονοϊός: Εξίσου μεταδοτικά τα παιδιά σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

Ο οργανισμός των παιδιών με Covid-19 περιέχει παρόμοια ποσότητα (ιικό φορτίο) του κορονοϊού με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική...

Bitcoin – Ελ Σαλβαδόρ: Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, μια μικρή χώρα και ένας μεγάλος… χαμός

Το Bloomberg εξηγεί σε 10 ερωτήσεις τι σημαίνει η πρώτη παγκοσμίως «κρατική νομιμοποίηση» του κρυπτονομίσματος και γιατί είναι σημαντική

ΓΣΕΕ: Παρέμβαση για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

«Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στη δράση που αναλήφθηκε για το Διεθνές Έτος 2021 για την Εξάλειψη...

Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test την Κυριακή

Σε 43 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας...