Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την ήττα της ομάδας του με 3-2 από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey, το βράδυ του Σαββάτου.
Για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε: «Στο δεύτερο μέρος ψάξαμε διεξόδους από την άμυνα και όταν εκείνοι χαλάρωσαν λίγο την πίεσή τους, τα καταφέραμε. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο».
Για την εξέλιξη του αγώνα, πρόσθεσε: «Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά σε μια στιγμή προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα πίσω από την άμυνά μας και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί τα δώσαμε όλα, ανταγωνιστήκαμε πολύ καλά. Ήμασταν πιο κοντά από τον αντίπαλο. Πονάει που δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το Κύπελλο, αλλά κάναμε το καθήκον μας».
Για την απόφαση να κρατήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ στον πάγκο στο ξεκίνημα, ο Αντσελότι εξήγησε: «Προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο ρυθμός είχε πέσει. Δεν θα μπορούσε να αντέξει σε υψηλή ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και για αυτό τον έβαλα αργότερα. Είχε πολύ καλά λεπτά συμμετοχής».
Για τη λάθος συνεννόηση μεταξύ Μπραχίμ και Μόντριτς στο 3-2, ο προπονητής της Ρεάλ ανέφερε: «Κάτι πήγε στραβά, γιατί ο Μπραχίμ πίστευε ότι ο Μόντριτς θα τον κάλυπτε από πίσω, αλλά το σουτ του ήταν χαμηλό και αδύναμο. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάποιες φορές δεν σου κοστίζουν τίποτα και άλλες φορές κοστίζουν πολύ. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος».
Για το μέλλον του, σχολίασε με νόημα: «Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες, όχι σήμερα».
Για την εμφάνιση του Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο Αντσελότι ήταν αποθεωτικός: «Ήταν φανταστικός και άντεξε όσο μπορούσε. Έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια. Ήταν πολύ κουρασμένος στο τέλος και δεν μπορούσε να τρέξει άλλο».
Τέλος, για τη διαιτησία, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή».