16.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΦεστιβάλ «ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ»: Η νέα γενιά του θεάτρου καταλαμβάνει την Κυψέλη

Φεστιβάλ «ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ»: Η νέα γενιά του θεάτρου καταλαμβάνει την Κυψέλη

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη του χρονιά, το φεστιβάλ νέων δημιουργών «ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ» επιστρέφει ανανεωμένο, επιβεβαιώνοντας πως η Κυψέλη παραμένει ο παλλόμενος πυρήνας της σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας. Από τις 14 έως τις 21 Ιουνίου 2026, το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του σε οκτώ επιλεγμένες καλλιτεχνικές ομάδες, προσφέροντάς τους το βήμα και τις απαραίτητες υποδομές για να παρουσιάσουν το όραμά τους χωρίς περιορισμούς.

Φέτος, η διοργάνωση επεκτείνεται γεωγραφικά και καλλιτεχνικά. Εκτός από το ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν και στο Θέατρο Τόπος Αλλού. Η διπλή αυτή έδρα ενισχύει τον χαρακτήρα της γειτονιάς ως καλλιτεχνικού προορισμού και επιτρέπει σε περισσότερους θεατές να έρθουν σε επαφή με τις νέες σκηνικές προτάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του ελληνικού θεάτρου.

Διεθνής αέρας και σεμινάρια commedia dell’arte

Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της φετινής περιόδου είναι η πρόσκληση του διακεκριμένου Ιταλού δασκάλου Antonio Fava. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο σεμινάριο πάνω στις τεχνικές της commedia dell’arte. Η εκπαίδευση εστιάζει στη σωματικότητα, τη χρήση της μάσκας και τον αυτοσχεδιασμό, προσφέροντας στους νέους καλλιτέχνες πολύτιμα εκφραστικά εργαλεία για τη μετέπειτα πορεία τους.

Το 2ο Φεστιβάλ «Άδειος Χώρος» τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού και τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως», σε συνεργασία με το Θέατρο Τόπος Αλλού και την ΑΜΚΕ Πλέγμα. Η δράση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την προμήθεια δελτίων εισόδου μέσω της πλατφόρμας Ticket Services.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων με την ομάδα Break a Leg Athens και το έργο «Ροζαλία Λομπάρντο». Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, η σκυτάλη περνά στο Θέατρο Τόπος Αλλού με την ομάδα FIRS και το έργο «Φάλαινα, η Έξοδος». Ακολουθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου η Ειρήνη Ανδρονίκου με το «Vigil For Pentheus» και την Τετάρτη 17 Ιουνίου η ομάδα Rags με τη «Σκέψη» του Λεονίντ Αντρέγιεφ.

Το δεύτερο μισό του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ομάδα Σερβιρισμένες την Πέμπτη 18 Ιουνίου, την ομάδα Yorick την Παρασκευή 19 Ιουνίου με τη «Σπουδή στο Μπλε», και την ομάδα Loopes το Σάββατο 20 Ιουνίου με το έργο «Καλύτερα να σου βγει το μάτι». Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Θέατρο Τόπος Αλλού με την ομάδα Λευκά Δωμάτια και την παράσταση «I love you Nina».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.