21.4 C
Thessaloniki
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓερμανία: «Επικίνδυνος προορισμός» ξανά η Ελλάδα

Γερμανία: «Επικίνδυνος προορισμός» ξανά η Ελλάδα

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα οδήγησε την γερμανική κυβέρνηση να κατατάσσει την χώρα μας, την Ολλανδία και κάποια τμήματα της Δανίας σε περιοχές κινδύνου από την Κυριακή όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Αυτό σημαίνει πως 122 χώρες βρίσκονται πλέον σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου για τον κορονοϊό» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung ενώ τονίζει πως Κύπρος και Πορτογαλία θεωρούνται «περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μολύνσεων».

Σύμφωνα με τη FAZ οι ταξιδιώτης που επιστρέφουν από αυτές τις δυο χώρες και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει, πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν χώρες με «υψηλό βαθμό εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορονοϊού εκτός Ευρώπης» και ισχύει η 14ημερη καραντίνα ακόμη και αν έχει κάνει κάποιος και τα δυο εμβόλια.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov: «Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες από τη γερμανική κυβέρνηση. Μόνο το 25% θεωρεί πιθανές διακοπές σε περιοχές κινδύνου. Το 8% δεν παρείχε πληροφορίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.