ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠορτογαλία: «Στερεύει» το ιατρικό οξυγόνο στα νοσοκομεία

Πορτογαλία: «Στερεύει» το ιατρικό οξυγόνο στα νοσοκομεία

Τεράστιο πρόβλημα με το ιατρικό οξυγόνο αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στην Πορτογαλία .

Τα νοσοκομεία στην Πορτογαλία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με κορονοϊό και κινδυνεύουν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση για ιατρικό οξυγόνο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιγκέλ Γκιμάρες.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από μερική κατάρρευση του συστήματος παροχής ιατρικού οξυγόνου στο δίκτυο ενός μεγάλου νοσοκομείου εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης.

Συνολικά 53 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν χθες, Τρίτη, το βράδυ από το Νοσοκομείο της Λισαβόνας Fernando Fonseca ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως το σύστημα παροχής οξυγόνου του.

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου, αλλά το γεγονός ότι οι δεξαμενές δεν μπορούν να παράσχουν το ιατρικό οξυγόνο με την απαιτούμενη πίεση για τόσο πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα, είπε ο Γκιμάρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Observador.

“Αυτό που συμβαίνει σε αυτά τα νοσοκομεία, και κυρίως στης Λισαβόνας, είναι ότι έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις δυνατότητές τους… Είναι αυτό που αποκαλούμε ‘ιατρική των καταστροφών’ “, σημείωσε ο ίδιος.

“Παρέχουμε στους ασθενείς τις υπηρεσίες που μπορούμε υπό αυτές τις συνθήκες. Η μόνη λύση είναι να τους μεταφέρουμε σε άλλα νοσοκομεία. Το πρόβλημα είναι αν τα άλλα νοσοκομεία είναι επίσης πλήρη”, προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ