13.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ - Μετά την επικύρωση του νόμου για...

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ – Μετά την επικύρωση του νόμου για το Χονγκ Κονγκ

Η διπλωματία της Κίνας απείλησε σήμερα τις ΗΠΑ με αντίποινα μετά την υπογραφή και κύρωση από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ νόμου που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων και θεσμών που ενέχονται, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στην «καταστολή» στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

«Για να προασπίσει τα νόμιμα συμφέροντά της, η Κίνα θα προχωρήσει στην απαραίτητη αντίδραση και θα επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες των ΗΠΑ» που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο νόμος που υπέγραψε ο Τραμπ προβλέπει επίσης επιβολή κυρώσεων σε τράπεζες που συναλλάσσονται με πρόσωπα και θεσμούς που ενέχονται σε «κατασταλτικές ενέργειες» στο Χονγκ Κονγκ.

Στην ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΕΞ τόνισε ακόμη ότι εναντιώνεται σθεναρά στην αμερικανική κίνηση και προέτρεψε την Ουάσινγκτον να πάψει να επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.