16 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ μαφία της Καλαβρίας κατάφερε να λάβει έκτακτη οικονομική στήριξη

Η μαφία της Καλαβρίας κατάφερε να λάβει έκτακτη οικονομική στήριξη

Η μαφία της Καλαβρίας, η Ντράγκετα, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, διατάχθηκε η κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από μέρους εταιριών της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής του χάλυβα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρίας κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου. Όπως προέκυψε, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στην Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ThessPress
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.