29.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ 4+1 τάσεις στη γαστρονομία που θα είναι δημοφιλείς το 2020

4+1 τάσεις στη γαστρονομία που θα είναι δημοφιλείς το 2020

Οι τάσεις στη γαστρονομία και τη γεύση κάθε χρόνο είτε μας εκπλήσσουν είτε λίγο πολύ κινούνται στο πνεύμα της εποχής. Διακεκριμένοι και βραβευμένοι σεφ μίλησαν στο Food & Wine για τα trends που βλέπουν να κυριαρχούν τη χρονιά που έρχεται στα μενού και τις κουζίνες των εστιατορίων, οι οποίες φαίνεται να κινούνται προς ένα πιο απλό τρόπο ζωής, με μπούσουλα το περιβάλλον και τις καθαρές τροφές.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις 5 πιο δυνατές τάσεις στη γεύση, από τις οποίες βλέπουμε ήδη να κυριαρχούν και στη χώρα μας.

Smoked is good

Σύμφωνα με τον σεφ του εστιατορίου Tuome στη Νέα Υόρκη, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην κουζίνα την επόμενη χρονιά θα είναι τα καπνιστά φαγητά, τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση σε κάθε πιάτο. Είτε κρέας είτε τυριά είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να σερβιριστεί σε αυτήν τη μορφή. «Μάλιστα, αυτή τη στιγμή πειραματίζομαι με καπνιστό βούτυρο, το οποίο είναι ιδανικό για να συνοδεύσεις τα λαχανικά σου και να το απολαμβάνεις με ψωμί» λέει ο ίδιος.

Vegetables everywhere

Οι καταξιωμένοι σεφ Christopher Hathcock και Gabriel Kreuther, των εστιατορίων Husk Savannah στη Σαβάνα και Gabriel Kreuther Restaurant στη Νέα Υόρκη (βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν) τονίζουν ότι τα λαχανικά θα γνωρίσουν ακόμα πιο λαμπρές στιγμές δόξας τη χρονιά που έρχεται. Στον αγώνα για μια πιο sustainable γαστρονομία πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν το γεγονός τα λαχανικά να αντικαταστήσουν και πολλά από τα κυρίως πιάτα στα μενού των εστιατορίων ανά τον κόσμο.

High quality meat

Επίσης από τη Νέα Υόρκη, ο σεφ των Porter House Bar and Grill, Center Bar και Hudson Yards Grill, Michael Lomonaco, πιστεύει ότι και το κρέας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις τάσεις στη γαστρονομία του 2020, με τη διαφορά ότι πλέον οι θαμώνες των εστιατορίων θα προτιμούν μόνο εκείνο υψηλής ποιότητα, χωρίς ορμόνες. Ακόμα και το κόκκινο κρέας, το οποίο κάποτε θεωρούνταν ότι έπρεπε να το αποφύγουμε επειδή έχει περισσότερο λίπος από το λευκό, βρίσκει τη θέση του στο μενού της νέας χρονιάς, με τον Lomonaco να αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το εκλεκτό κρέας μοσχαριού.

Family time

O Josh Kulp, σεφ στο Honey Fried Chicken στο Σικάγο αναφέρει ότι αυτό που προβλέπει να γίνει την επόμενη χρονιά, είναι ο κόσμος να επιστρέφει στις παραδόσεις και τις γεύσεις που του θυμίζουν τους παππούδες του. Όλο και περισσότεροι θα προτιμούν τις πιο απλές γεύσεις, χωρίς φανφάρες και περιττά υλικά, τα οποία θα τους ξυπνήσουν προσωπικές αναμνήσεις και ιστορίες. Η executive chef του εστιατορίου Noelle στο Νάσβιλ συμπληρώνει ότι βλέπει τα πιάτα να γίνονται και πιο απλά στο σερβίρισμα, χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, πιο «ήσυχα».

Environmentally-friendly

«Πάνω από όλα ελπίζουμε να δούμε τα εστιατόρια και τους σεφ να δείχνουν θέληση και επιμονή, ώστε να προμηθεύονται από παραγωγούς που ακολουθούν πρακτικές που είναι οικολογικές και ηθικές και ανταποκρίνονται στη λιγότερη δυνατή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα» τονίζουν οι Samantha Kincaid και Jon Nodler, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι βλέπουν τους θαμώνες να γίνονται περισσότερο ψαγμένοι και να προτιμούν στέκια που ακολουθούν μια zero-waste κουζίνα. Μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό των νοικοκυριών που ακολουθεί ένα environmentally-friendly, διατροφικό lifestyle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ – Στους 6 οι νεκροί

Η αμερικανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει θέσει υπό κράτηση τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον ανθρώπων που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν...

Ιράν-κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα, για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες

Στο Ιράν ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά από την 27η...

Εξαδάκτυλος: Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με τους επιστήμονες το 6ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει...

Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες για τη ληστρική επιδρομή σε βιοτεχνία στην Ευκαρπία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους σε ανακριτή, οι δύο άνδρες - ηλικίας 41 και 45 ετών - που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι...