23 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 07:36

ΕΔΕ- Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Έρευνα για την 29χρονη λεχώνα με το αλλεργικό σοκ από αντιβίωση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «Ιπποκράτειου», Θεσσαλονίκης, νεαρή μητέρα η οποία εισήχθη στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και υπέστη αλλεργικό σοκ από χορήγηση αντιβιοτικών.


Ήδη έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έδωσε εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.


Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό στον διευθυντή χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ εξαιτίας της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε για τον τοκετό, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο όμως ήταν αλλεργική.

Με βάση το πρωτόκολλο, στους νοσηλευόμενους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος πριν από τη χορήγηση αντιβιοτικών, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]