23 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 17:37

Τιμοκατάλογο των υπηρεσιών τους οφείλουν να αναρτήσουν εντός 15θημέρου οι ιδιωτικές κλινικές

Το μήνυμα πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις μεταναστευτικές ροές», έστειλε κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Στέφαν Μάγιερ (Stephan Mayer), ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 Κατά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανία, καθώς η τελευταία αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο της χώρας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ και η υιοθέτηση μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβαρύνονται υπέρμετρα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Επανέλαβε, δε, πως η χώρα μας πλέον επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παραβίαση των συνόρων από τους διακινητές.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάγιερ, ο οποίος έχει οριστεί ως πολιτικό σημείο επαφής (political contact person) για τη μετανάστευση στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη πρόοδο και επιτυχία, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, σημείωσε πως, επειδή οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα -καθώς η Ελλάδα είναι η πιο σημαντική χώρα υποδοχής και η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα προορισμού των μεταναστευτικών ροών- «γι’ αυτό κρίνεται σκόπιμο όπως ενισχυθεί η περαιτέρω διμερής συνεργασία στον τομέα αυτό».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]