19 Ιούλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 21:31

Θεσσαλονίκη: Διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα για τη διαδερμική επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά τη διαδερμική επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας αρχίζει άμεσα σε διεθνές επίπεδο με την συμμετοχή ομάδας Ελλήνων καρδιολόγων.

 Πρόκειται για την πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, Carillon, με συντονιστικό κέντρο τις ΗΠΑ και η συμμετοχή των ασθενών είναι εντελώς δωρεάν.

Να σημειωθεί, ότι η ομάδα Ελλήνων καρδιολόγων που μετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα θα στελεχώσει την νεοσύστατη Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Καρδιολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού, και αποτελείται από τον επεμβατικό καρδιολόγο Βλάσση Νινιό, τον επεμβατικό καρδιολόγο και απεικονιστή, Ηλία Νινιό και τους κλινικούς καρδιολόγους Ανδρέα Ιωαννίδη και Σωτήρη Ευαγγέλου. Η διακεκριμένη ομάδα, παράλληλα με τα κλασικά επεμβατικά περιστατικά και τις διαγνωστικές εξετάσεις (stress echo, cardiac MRI, διοισοφάγειο), καλύπτει και τις δομικές καρδιοπάθειες (TAVI, MitraClip, PFO, βηματοδότες, απινιδωτές). Οι Βλάσης Νινιός και ο Ηλίας Νινιός ασχολούνται επισήμως με την εκπαίδευση επεμβατικών καρδιολόγων, σε εξειδικευμένα Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού για την διαδερμική επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, με τη συσκευή "Mitraclip".

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εφαρμόζονται σήμερα όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιολογικών προβλημάτων. Το Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας διαθέτει σύγχρονες αίθουσες Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, όπου αντιμετωπίζεται καθημερινά σε 24ωρη βάση όλο το φάσμα της στεφανιαίας νόσου, της περιφερικής αγγειακής νόσου αλλά και των δομικών - συγγενών καρδιοπαθειών, τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά. Στο Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας διενεργείται επίσης πλήρης αιμοδυναμικός - απεικονιστικός έλεγχος δεξιών και αριστερών κοιλοτήτων για την ακριβή διάγνωση βαλβιδοπαθειών, ανευρυσμάτων αορτής, καρδιακής ανεπάρκειας, συγγενών καρδιοπαθειών, πνευμονικής υπέρτασης, ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης και βηματοδότησης, καθώς και πολλών άλλων καρδιολογικών πράξεων.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr