16 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 18:50

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το NASA Space Apps Challenge σε καλεί να χαράξεις το σημάδι σου στο Σύμπαν!

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA «NASA Space Apps Challenge», επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Το NASA Space Apps Challenge πρόκειται για ένα τριήμερο hackathon, κατά τη διάρκεια του οποίου προγραμματιστές, επιστήμονες, μηχανολόγοι, σχεδιαστές και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών.

Πιο συγεκριμένα με τον όρο hackathon εννοούμε έναν μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης διάρκειας 36 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις με σκοπό την υλοποίηση των πιο πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων. Το 2017, η παγκόσμια συμμετοχή στον διαγωνισμό άγγιξε τους 25.140 πολίτες από 69 χώρες και 187 πόλεις, ενώ φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.

Φέτος, ο GREEK NEWSPACE SOCIETY, a chapter of the National Space Society, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτόν τον τομέα, διοργανώνει το NASA Space Apps Challenge Thessaloniki 2018, προσκαλώντας όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις και να εξερευνήσουν τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης, τη Γη!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του OK!Thess (Komotinis 2, 54655), από τις 18:00 της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου έως τις 20:00 της Κυριακής 14 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του Space Apps Challenge Thessaloniki

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr