26 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το «πείραγμα» των μνημών στον εγκέφαλο έχει αποτελέσει πολλάκις αντικείμενο της επιστημονικής φαντασίας- και ο Στιβ Ραμίρεζ, νευροεπιστήμονας του Boston University, εκτιμά πως ένα σημείο του εγκεφάλου ίσως να κρύβει τα «κλειδιά» για μελλοντικές θεραπευτικές τεχνικές για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους, του PTSD κ.α., επιτρέποντας στους γιατρούς να ενισχύουν θετικές μνήμες ή να καταστέλλουν αρνητικές.

Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας Huawei, η οποία πλήττεται από κυρώσεις που της επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κινδυνεύει να δει τις παραγγελιοδοσίες της να μειώνονται κατά το ένα τέταρτο φέτος και τα smartphones της να εξαφανίζονται από τις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με αναλυτές.

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα τηλεοράσεων για το 2019, σε 14 χώρες, θα υποστηρίζουν την ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa, δηλαδή πρακτικά θα ενσωματώνουν τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Facebook βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα μέσα στο 2020 ή και έως το τέλος του 2019. Στόχος του είναι να έχει «στήσει» ένα σύστημα ψηφιακών πληρωμών σε τουλάχιστον δέκα χώρες εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 17:16

Τα πιο πολύτιμα brands στον πλανήτη

Mπορεί να βλέπει τις πωλήσεις των iPhone να υποχωρούν, υπό την πίεση των φθηνότερων ανταγωνιστών της Κίνας, αλλά τα συνολικά έσοδα και η μετοχή της ακολουθούν την ανιούσα, χάρη στην άνθιση των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα ανεβαίνει και η αξία του brand της Apple, που για έννατη διαδοχική χρονιά παραμένει στην κορυφή της λίστας του Forbes με τα πολυτιμότερα εμπορικά σήματα του πλανήτη. Τις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν τεχνολογικοί κολοσσοί και δη των ΗΠΑ, ενώ την αμερικανική κυριαρχία στην δεκάδα «σπάει» μόνο μία κορεατική και μία ιαπωνική εταιρεία. Την «τιμή» της Ευρώπης σώζει ένας οίκος πολυτελών αγαθών στην 12η θέση.

H Sony δίνει στη δημοσιότητα μερικές πληροφορίες για το PlayStation 5, σε δόσεις, προκειμένου να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας για τη νέα κονσόλα.

Το Facebook γνωστοποίησε ότι στο πρώτο τρίμηνο φέτος απενεργοποίησε 2,19 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς χρηστών. 

Σήμερα στις 16.30, η Skoda παρουσίασε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, δυο νέες οικολογικές προτάσεις. Πρόκειται για την ανανεωμένη Superb Hybrid plug-in και το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχουμε την τάση να τα μηδενίζουμε όλα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα παπούτσια τρεξίματος.

Νέα στοιχεία για το πρόγραμμα «Άρτεμις» της NASA, με σκοπό την επιστροφή Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη ως το 2024, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σελίδα 1 από 394