01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 20:52

Αναστολή κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι

εκπρόσωποι των εργαζομένων χτες με τον αρμόδιο υπουργό, αποφασίστηκε να ανασταλούν οι προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα απεργίες καθώς και η αποχή των εργαζομένων από την εργασία τους το σαββατοκύριακο.

Εντός της ημέρας επιχειρηματικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΘ. Σε αυτή αναφέροταν ότι "οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αντίδικων, έχουν ‘νεκρώσει’ κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρήσεις (ενάγουσες και όχι μόνο) δεν έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους, να δεσμευτούν για χρόνους παράδοσης, με συνέπεια να μειώνονται οι πωλήσεις τους. Συνεπεία της μείωσης αυτής δημιουργείται στοκ προϊόντων με άμεσο και μη αναστρέψιμο χρηματοοικονομικό κόστος». Ιδιαίτερη αναφορά στην αγωγή, γίνεται στο γεγονός ότι η ΟΛΘ ΑΕ είναι δημόσια επιχείρηση δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας" 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]