01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 22:20

Ιατροδικαστής: Από οξύ έμφραγμα την ώρα που κοιμόταν «έφυγε» ο στρατιώτης

Ο 19χρονος είχε παρουσιαστεί στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στον Προβατώνα του Έβρου πριν από λίγες μέρες

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών προδόθηκε από την καρδιά του σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους του και έναν απέραντο θρήνο στην οικογένεια του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- για το νεαρό της ηλικίας του- ο στρατιώτης που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη υπέστη κατα τη διάρκεια του ύπνου οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Το 19χρονο παλικάρι που δεν ξύπνησε στο πρωινό εγερτήριο μεταφέρθηκε απο το ιατρείο της μονάδος του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί αφού διαπιστώθηκε και επισήμως ο θάνατος του στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής ανέλαβε να εξιχνιάσει τα αιτία που οδήγησαν στο θάνατο του νεαρού στρατιώτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσής του, ο 19χρονος έφυγε απο τη ζωή εξαιτίας οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Στη μονάδα του στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Προβατώνα του Έβρου, οι στρατιώτες αλλά και οι αξιωματικοί είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος στρατιώτης χθες ήταν εξοδούχος, ενώ κατά την επιστροφή δεν έδειξε κάποια αδιαθεσία. Ξάπλωσε στο κρεβάτι του, για να εντοπιστεί το πρωί από τους συναδέλφους του νεκρός.

Ο νεαρός ήταν νεοσύλλεκτος, ενώ είχε μετατεθεί στην 7η Ταξιαρχία στον Έβρο πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγέ,ς κατά την κατάταξη του στο στρατό ξηράς, το αρμόδιο συμβούλιο τον κατέταξε στην Ι2 κατηγορία καθώς είχε αρκετά κιλά παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα οι γονείς του Θ.Α. έχουν υποστεί σοκ. Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε κι ότι δεν θα ξαναδούν τον αγαπημένο τους γιο. Η σορός του 19χρονου θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του στρατού ξηράς στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, από όπου ήταν η καταγωγή αλλά και ο τόπος διαμονής του. Εκεί το άψυχο κορμί του θα παραληφθεί από τους γονείς του οι οποίοι μαζί με συγγενείς και φίλους θα τον συνοδέψουν στην τελευταία κατοικία.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]