01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 13:46

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σούπερ μάρκετ

Τέλος στη δράση συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα υπεραγορών (σούπερ-μάρκετ), έβαλαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν χθες, δύο άνδρες ηλικίας 54 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 54χρονος από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2016, διέπραξε (4) ληστείες σε σούπερ-μάρκετ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, στα οποία εισήλθε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τα ταμεία το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.912) ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία περίπτωση κρατούσε δύο πιστόλια, ενώ σε έτερη περίπτωση έβαλλε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, ενώθηκε με τον 34χρονο, με σκοπό την από κοινού διάπραξη ένοπλων ληστειών σε σούπερ-μάρκετ και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 29-02-2016 έως 31-05-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών που έφεραν αμφότεροι, διέπραξαν έξι ληστείες σε σούπερ-μάρκετ της πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των (16.914,97) ευρώ.  Σε δύο περιπτώσεις ο 54χρονος, έβαλλε από μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στην κατοχή του 54χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του και του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (3,1) γραμμαρίων και μία (1) θήκη μεταφοράς αεροβόλου όπλου.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]