01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 08:20

Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα που θα κόστιζαν στο κράτος 23 εκατ. ευρώ

Σε κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων που θα κόστιζαν στην χώρα πάνω από 23 εκατ. ευρώ, προχώρησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες το τελευταίο 8μηνο, ενώ από το 2015 και μετά, που άρχισε να λειτουργεί η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, οι σχετικές κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 48,1%, σε σύγκριση με το 2014.


Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν κατά την διήμερη συνεργασία, που είχαν στην Αθήνα εκπρόσωποι ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών, με τους εκπροσώπους της OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) και με 6μελή αντιπροσωπεία υπηρεσιών της Κίνας για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τα τελωνεία, κ.λπ.
Ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, που συντόνισε τη σχετική συνάντηση με στόχο τη στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, επισήμανε την ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να υπάρξει συλλογική δράση για την αντιμετώπιση του διεθνούς λαθρεμπορίου.
Στις αρχές του χρόνου κατασχέθηκαν -υπό την καθοδήγηση της OLAF- περισσότερα από 55 εκατ. λαθραία τσιγάρα, σε ελληνικά και κυπριακά λιμάνια (τα 21 εκατ. στον Πειραιά), ενώ στο πλαίσιο των νέων συνομιλιών και συνεργασιών, υπογραμμίστηκε η στρατηγικής σημασίας θέση της Ελλάδας στον χάρτη για την πάταξη του λαθρεμπορίου και ιδίως του Πειραιά, ως πύλης εισόδου στην ΕΕ, τόσο των νόμιμων, όσο και των παράνομων εμπορευμάτων.
O Γ. Βασιλειάδης επισήμανε την καθοριστική συμβολή των μικτών κλιμακίων στα ελεγκτικά σώματα που επιχειρούν σε όλη την επικράτεια, με μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, τελωνειακούς, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του Λιμενικού, της ΕΛΑΣ.

Aλ. Αυλωνίτης
 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]